Image
Forward Looking Survey
Novinky
12 June 2024

Co vaše město potřebuje? EUI spouští průzkum, aby slyšela názory z první ruky.

EUI zahájila průzkum zaměřený na její budoucí fungování, aby shromáždila důležité poznatky od odborníků z městské praxe a tvůrců politik v celé Evropě. Cílem tohoto důležitého průzkumu, který je umístěn na portálu Portico, je identifikovat klíčové trendy, výzvy, nedostatky ve znalostech a potřeby podpory v oblasti udržitelného rozvoje evropských měst.

Výhledový průzkum (Forward-Looking Survey), který se provádí každé dva roky, hraje klíčovou roli pro pochopení vyvíjejících se problémů a priorit evropských měst. Cílem tohoto prvního průzkumu v roce 2024 je posílit responzivnější přístup, který Evropské komisi poskytne hlubší porozumění nově vznikající dynamice a potřebám měst. Dotazník, který je možné vyplnit v češtině, spustíte zde.

Každý hlas je důležitou "kostkou" při budování pevnějších základů pro udržitelný rozvoj měst v EU.

Máte šanci přímo ovlivnit podporu udržitelného rozvoje měst v Evropě. Zapojte se do krátkého online průzkumu a podělte se s námi o výzvy a priority, kterým čelí městské oblasti v EU. Každá kostka se počítá!

Pochopení potřeb měst v terénu

Výhledový průzkum je o přístupu zdola nahoru. Přímým oslovením odborníků z městské praxe získají Evropská komise a EUI cenné poznatky o skutečných potřebách měst bez ohledu na jejich velikost. To zajistí, že EUI bude i nadále moci reagovat a přizpůsobí svou podporu tak, aby účinně řešila problémy, kterým čelí městské oblasti v celé Evropě.

Potýká se vaše město s jedinečnými problémy? Podělte se o své postřehy a přidejte svou kostku do průzkumu EUI!

Informování politik a iniciativ EU

Průzkum také hraje klíčovou roli při informování o politice soudržnosti EU, která vyčleňuje značné zdroje na udržitelný rozvoj měst. Tím, že průzkum poskytuje důkazy založené na datech, pomáhá zajistit, aby politika odrážela současnou městskou realitu.

Kdo by se měl zúčastnit?

Průzkumu se může zúčastnit široká škála městských stakeholderů, tedy zainteresovaných stran.

Pokud zastupujete městský orgán (městský úřad nebo jiný městský orgán), ale také pokud pracujete v regionálním nebo vnitrostátním orgánu, pokud jste odborníkem na městský rozvoj nebo výzkumníkem v této oblasti, nebo pokud zastupujete jakoukoli jinou organizaci zapojenou do městských politik a plánování nebo provádění strategií rozvoje měst, je tento průzkum pro vás!

Abyste mohli zajistit komplexní odpověď odrážející potřeby celého města, povzbuzujeme vás, abyste spolupracovali s dalšími odbory a odděleními z vašeho města.

Jak se zapojit?

Jedná se o jednoduchý formulář na portálu Portico přeložený do vašeho jazyka, jehož vyplnění zabere přibližně 20 minut. Neváhejte svou odpověď doplnit různými příklady.

Datum uzavření výzkumu a další kroky

Průzkum se otevřel 6. června a končí 12. července. Města a odborníci na městský rozvoj jsou vyzýváni, aby se zúčastnili a přispěli svými cennými postřehy.

Získejte včasný přístup k výsledkům a zůstaňte v obraze

Vytvořte si účet Portico – výsledky průzkumu si můžete nechat zaslat přímo do své e-mailové schránky, čímž k nim získáte exkluzivní včasný přístup!

Výsledky průzkumu budou představeny na říjnovém Evropském týdnu regionů a měst

Zúčastněte se průzkumu a pomozte utvářet podporu evropských měst!