Image
Wall
Nieuws
21 August 2024

Derde EUI-Innovative Actions Call for Proposals geopend

Profile picture for user Luis@urban-initiative.eu
Ka-chun Lo
Met een totaal EFRO-budget van 90 miljoen euro richt de derde Call for Proposals van EUI - Innovative Actions zich op innovatieve projecten die zich richten op de twee thema's: 'Energietransitie' en 'Technologie in steden'.

De Call for Proposals is nu geopend t/m 14 oktober 2024 14.00 CEST!

De derde EUI-Innovative Actions (EUI-IA) Call for Proposals is nu geopend en sluit op 14 oktober 2024 om 14.00 uur CEST met een totaal budget van 90 miljoen euro EFRO. Elk project kan maximaal 5 miljoen euro EFRO-cofinanciering ontvangen en het project moet binnen een maximale periode van 3,5 jaar worden uitgevoerd.

Steden die geïnteresseerd zijn in de call worden uitgenodigd om zo vroeg mogelijk te beginnen met het ontwikkelen van hun projectvoorstellen met behulp van de verschillende bronnen die beschikbaar zijn op deze Call-pagina. De volgende stappen worden aanbevolen om mee te beginnen:

  1. Lees de terms of reference en de beschrijvingen van de derde EUI-IA Call-onderwerpen energy transition en technology in cities
  2. Ontwikkel een projectidee in lijn met een van de onderwerpen die antwoord geven op lokale uitdagingen in uw stad.
  3. Zet uw projectpartnerschap op door contacten te leggen met relevante entiteiten, zoals publieke en private partners, NGO's, universiteiten, MKB's, ...
  4. Begin met het mede-ontwerpen van het kader van uw projectwerkplan met uw projectpartners en belanghebbenden.

De thema's

Onderwerp 1: Energietransitie
Onder het thema ‘energietransitie’ streeft EUI naar het testen van praktische schaalbare innovaties. Deze innovaties zijn vraaggestuurd, dragen bij aan klimaatdoelstellingen, en moeten helpen bij het creëren van meer economisch levensvatbare, slimmere en meer geïntegreerde lokale energienetwerken. De innovaties moeten burgers en stakeholders in staat stellen om de energietransitie te versnellen.

Onderwerp 2: Technologie in steden
Onder het thema ‘technologie in steden’ streeft EUI naar praktische technologische innovaties die zorgen voor betere diensten aan burgers en/of om de capaciteiten van gemeenten om deze diensten aan te bieden te vergroten. Deze innovaties kunnen via experimenten op grotere schaal worden gerepliceerd met behulp van de investeringen in het cohesiebeleid.

EUI-IA-richtlijnen
Lees aandachtig de EUI-IA-richtlijnen over hoe je een Innovative Action opzet en verdiep je in de kaders, regels en procedures met betrekking tot:

  1. projectontwikkeling;
  2. toepassing en selectie;
  3. de initiatiefase en contracten;
  4. opschaalbaarheid van het project;
  5. projectimplementatie;
  6. subsidiabiliteit; en
  7. projectcommunicatie en -kapitalisatie.

Een speciale FAQ-sectie biedt verdere en aanvullende informatie, deze vind je hier.

In Person Application Form Workshop 
Deze workshop is voor steden die al ver gevorderd zijn met hun aanvraag.

Tijdens de workshop krijgen deelnemers praktische sessies die zijn ontworpen om hen te helpen beter te begrijpen waar ze zich op moeten richten bij het opstellen van hun projectvoorstel, hoe ze door het online aanvraagsysteem (Electronic Exchange-platform) moeten navigeren en hoe ze hun voorstel zelf kunnen beoordelen.

Het doel van de workshop is om de laatste praktische vragen te beantwoorden die aanvragers tegenkomen bij het invullen van het aanvraagformulier en om hen in staat te stellen hun voorstel te verfijnen.

Let op: de workshop is NIET bedoeld om te helpen bij het genereren van projectideeën of het geven van feedback op de inhoud van individuele aanvraagformulieren.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar en ambtenaren krijgen voorrang.

10 september 2024 Brussel, Belgiëregistratie is nu geopend
Deadline voor registratie: 31 augustus 2024 of totdat alle plekken zijn ingevuld.

 

 

Online webinars en Q&A sessies
Bekijk onze online webinars om meer te leren over de ontwikkeling van een goed projectvoorstel. Deze video's zijn ontwikkeld in het kader van Call 2, maar zijn nog steeds relevant voor Call 3.

Online Q&A-sessies
Ook organiseert EUI collectieve Q&A-sessies. Deze vinden online plaats tot de sluiting van de Call. Registratie voor de resterende sessies is geopend. De opnames van eerdere sessies zijn beschikbaar op ons YouTube-kanaal.

29 augustus 2024, 10.00 – 11.00 CEST Registreer hier.
12 september 2024, 10.00 – 11.00 CEST Registreer hier.
19 september 2024, 10.00 – 11.00 CEST Registreer hier.
10 oktober 2024, 10.00 – 11.00 CEST Registreer hier.

 

Één-op-één consultaties
Het EUI-Secretariaat zal een beperkt aantal afspraken beschikbaar stellen voor online één-op-één vergaderingen op de volgende data:

  • Maandag 26 augustus
  • Woensdag 28 augustus
  • Woensdag 4 september
  • Vrijdag 6 september
  • Donderdag 12 september
  • Vrijdag 13 september

Het doel van deze vergaderingen is om aanvragers meer duidelijkheid en ondersteuning te bieden over hoe ze financiering kunnen aanvragen, hoe ze het werkplan, budget, deliverables/outputs en overdrachtscomponent kunnen definiëren en hoe ze een EUI-IA-project kunnen beheren. We kunnen geen feedback geven over de haalbaarheid en strategische aard van het projectvoorstel.

Let op: boekingen voor vergaderingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Voorkeur wordt gegeven aan ambtenaren die al een vastgesteld/geïdentificeerd project in gedachten hebben, en we verzoeken u om het aantal deelnemers tot het vereiste minimum te beperken.

Om een ​​online een-op-een-vergadering aan te vragen, registreert u zich via het dit online formulier. Een lid van het Permanent Secretariat zal contact met u opnemen via e-mail om uw vergadering te bevestigen.

Neem contact met ons op
Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in de interactieve EUI-IA online Guidance aan het einde van elk hoofdstuk. Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden of wilt u de geschiktheid van uw Main Urban Authority/Associated Urban Authority nog eens controleren?

Neem gerust contact met ons op via het e-mailadres: innovativeactions@urban-initiative.eu

Schrijf je in voor de Call!
Het indienen van het aanvraagformulier is 100% papierloos door gebruik te maken van het Electronic Exchange Platform (EEP) van EUI.

Wij dringen aan dat u zich registreert en het aanvraagformulier zo vroeg mogelijk in het aanvraagproces aan te maken. Zo kunt u verschillende secties van het aanvraagformulier doornemen en de informatieballonnen in elk veld lezen (beschikbaar in alle EU-talen), waardoor kunnen u uw projectvoorstel beter kunt structureren.

MELD JE HIER AAN