Image
EUI-IA Applicant Seminar Prague
Novinky
10 July 2024

EUI uspořádala v Praze informační seminář o třetí výzvě Inovativní opatření

V rámci široké podpory pro žadatele ve třetí výzvě Inovativní opatření uspořádala EUI 27. června prezenční informační seminář, který navštívilo přes 20 zájemců z českých a zahraničních měst.

Seminář měl za cíl podrobněji představit, jak by měl vypadat design projektu Inovativních opatření (IA), jaké kvality by mělo mít navrhované inovativní řešení, jak by mělo vypadat jeho testování a další aspekty žádosti.

Po zahájení semináře představilo svou činnost české kontaktní místo EUI. Zástupci Evropské komise poté v širším evropském kontextu představili témata Energetická transformace a Technologie ve městech, na které je aktuální výzva zaměřena.

Kolegové ze sekretariátu EUI následně rozebrali klíčové aspekty žádosti – hlavní rysy projektů IA, principy projektového partnerství, intervenční logiku a fáze projektu, formulář žádosti, zásady financování, proces hodnocení projektů, způsobilost nákladů, rozpočet nebo kontrolní mechanismy.

Poslední část nabídla městům možnost prodiskutovat jejich vlastní projekty v rámci one-to-one konzultací.

Během semináře, coffe breaků a oběda účastníci mezi sebou navazovali nové kontakty a vyměňovali si dosavadní zkušenosti nejen v oblasti projektů na udržitelný rozvoj měst.

Další prezenční seminář pro žadatele v pokročilé fázi projektové žádosti proběhne 10. září v Bruselu, registrace a více informací zde. Všechny důležité informace o třetí výzvě a o všech formách podpory pro tvorbu vaší žádosti naleznete zde.

EUI-IA Applicant Seminar Prague
Zdroj: Radek Vratný