Image
tuleviku-uuring
Uudised
19 June 2024

Euroopa Linnaalgatuse Tuleviku-uuring

Kutsume teid osalema Euroopa Linnaalgatuse Tuleviku-uuringusse, mille eesmärk on saada tagasisidet linnadelt ja erinevalt sidusrühmadelt, et tuvastada olulisi trende, väljakutseid, teadmiste lünki ja toetuse vajadusi Euroopa Liidu säästva linnalise arengu valdkonnas. Sel viisil saavad Euroopa Komisjon ja Euroopa Linnaalgatus paremini mõista linnapiirkondade tekkivat dünaamikaid ja vajadusi ning tagada, et EUI tegevused ja teenused oleksid nendega kooskõlas.

Säästvat linnalist arengut mõistetakse siin kui kohapõhise ja integreeritud lähenemisviisina, mis käsitleb linnaelu keerukaid mõõtmeid, ühendades keskkonna-, majandus, sotsiaal- ja kultuuriaspekte. See lähenemisviis, mis on ELi ühtekuuluvuspoliitika keskmes, hõlmab kõiki poliitikavaldkondi, sealhulgas linnaplaneerimist, haridust, majanduskasvu, sotsiaalset kaasatust ja keskkonnakaitset, ning nõuab tugevat koostööd kodanike, kodanikuühiskonna, ettevõtete ja valitsuse vahel. See puudutab suuremate väljakutsete lahendamist, nagu rohe- ja digipööre, demograafilised muutused, ränne, majandusseisak ja kliimamuutused. Tõhus reageerimine neile küsimustele toetab Euroopa rohelise kokkuleppe eesmärke ja tugevdab ELi ühtekuuluvuspoliitika eesmärke, tagades linnade vastupanuvõime, kaasavuse ja jätkusuutlikkuse.

Kui esindate linnaasutust, või kui töötate kohalikus või riiklikus asutuses, olete linnavaldkonna praktik või linnalise arengu uurija või kui esindate mõnda muud organisatsiooni, mis tegeleb linnapoliitika ja -planeerimise või linnalise arengu strateegiate kavandamise või rakendamisega, on see uuring teie jaoks!

See on ainulaadne võimalus avaldada oma arvamust ja mõjutada Euroopa Linnaalgatuse tegevuste sisu ja strateegilist suunda, et anda teavet ELi ühtekuuluvuspoliitika linnamõõtme ja muu kohta.

Uuring on saadaval ka eestikeelsena siin.

Uuringu täitmine võtab umbes 20 minutit. Võite esitada oma vastused kuni 12. juuli 2024.