Image
krakov
Novice
01 July 2024

Krakov bo gostitelj Foruma mest 2025

Krakov bo gostitelj Foruma mest 2025

Forum mest (Cities Forum) je ključna platforma za dialog o urbani razsežnosti kohezijske politike EU. Za lokacijo 6. izvedbe dogodka, ki ga organizira Evropska pobuda za mesta (EUI), je Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno in mestno politiko (GD REGIO) ob glasovanju držav članic tokrat izbral poljski Krakov.

Krakov je prepričal zaradi svoje posebne zavezanosti trajnosti, urbanemu razvoju in organizaciji dogodka. Predstavlja duh naprednega urbanega razvoja, ki si ga prizadeva spodbujati forum mest.

 

Kaj lahko pričakujemo?

Forum mest 2025, ki se bo odvijal v središču živahnega mestnega tkiva Krakova, bo idealen kraj za izmenjavo idej, sklepanje partnerstev in oblikovanje prihodnosti naših mest. Udeleženci se lahko veselijo zanimivih razprav, interaktivnih delavnic, srečanj in izmenjav izkušenj ter predstavitev dosežkov Krakova na področju trajnostnega urbanega razvoja.

Ne glede na to, ali ste oblikovalec politik, urbanist, raziskovalec ali strasten zagovornik trajnostnih mest, vas Forum mest 2025 vabi, da sodelujete v tem transformativnem dialogu.

Datum in več podrobnosti o registraciji, govorcih in programu bo na voljo kmalu.

 

Ozadje

Forum mest je glavni bienalni dogodek Evropske komisije o urbani razsežnosti kohezijske politike EU. Dogodek združuje ključne urbane deležnike z evropske, nacionalne, regionalne in lokalne ravni, organizirala pa ga bo Evropska pobuda za mesta v imenu Evropske komisije - GD REGIO in pod odgovornostjo pooblaščenega organa EUI, regije Hauts-de-France (FR).