Image
peer reviewing people
Novinky
01 October 2024

Nová výzva na EUI Peer Reviews

Profile picture for user Luis@urban-initiative.eu
Nina Bratkova
Radi by sme Vás informovali, že sa otvorila nová výzva na EUI Peer Reviews v rámci Európskej urbánnej iniciatívy (EUI)! Výzva je otvorená do 13. novembra 2024 do 12:00 SEČ.

Peer Review podporuje mestá v zlepšovaní návrhov a implementácii stratégií trvalo udržateľného rozvoja miest (SUD – Sustainable Urban Development). Každé partnerské hodnotenie zahŕňa jedno „recenzované mesto“, ktoré spolupracuje s mestami pôsobiacimi ako „peer reviewers - recenzenti“ pri riešení konkrétnych výziev pri príprave, implementácii alebo monitorovaní efektívnej stratégie trvalo udržateľného rozvoja miest (SUD). Peer review sa realizuje ako spoločné stretnutie a následné zapracovanie návrhov.

Výzva je otvorená pre všetky mestá EÚ, ktoré chcú diskutovať o stratégiách trvalo udržateľného rozvoja miest (SUD). 

Prihlasovanie sa do výzvy je možné v 2 úlohách: buď ako mesto (oprávnený subjekt je mesto ako inštitúcia, ktorá má záujem o prípravu a implementáciu stratégie mestského rozvoja podľa článku 11 nariadenia ERDF – mestá podľa článku 11), ktoré je recenzované. Toto je ideálna príležitosť získať rady o stratégiách SUD od kolegov a odborníkov z EÚ. Alebo ako odborný recenzent (zamestnanci mestských autorít), kde sa podelíte o svoje odborné znalosti, spolupracujte s ostatnými mestami EÚ.

Viac o výzve: The autumn call for Peer Reviews is now open

 

Informačné stretnutie k výzve

Touto cestou Vás zároveň pozývame na online informačné stretnutie, ktoré sa bude konať 22. októbra 2024, o 10:30 – 12:00 CET a bude prebiehať v prvej polovici spoločne s predstaviteľmi EUI (v anglickom jazyku) a následne v druhej polovici v oddelených online miestnostiach s národnými kontaktnými bodmi (v národnom jazyku).

Registrácia na infodeň je otvorená tu: Info session on EUI Call for Peer Reviews

 

Národným kontaktným bodom pre Európsku urbánnu iniciatívu je Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Kontakt: urban@mirri.gov.sk . Európska urbánna iniciatíva je nástrojom na podporu miest všetkých veľkostí, budovanie kapacít a znalostí, podporu inovácií a vývoj prenosných a škálovateľných inovatívnych riešení urbánnych výziev s významom pre EÚ.