Image
selected projects
Новини
16 October 2024

Онлайн информационна среща по поканата за Партньорски преглед (Peer Review)

Европейската градска инициатива кани всички градски общини да се присъединят към онлайн информационна сесия на 22 октомври, където ще могат да научат повече за възможностите, които предлага Европейската градска инициатива (EUI) чрез своята програма за Партньорски прегледи.

Информационната сесия ще се проведе в онлайн формат, от 11:30 (българско време) на 22 октомври.

Есенният прозорец за кандидатстване за участие в Партньорски прегледи е вече отворен и ще продължи шест седмици, приключвайки на 13 ноември 2024 г.

Какво ще включва сесията:

  • Подробна информация за дейността по Партньорските прегледи.
  • Основни моменти от обявата за кандидатстване
  • Възможност за участие в дискусионна група на български език с участие на НСОРБ като Звено за контакт по инициативата, в който можете да зададете своите въпроси.

Събитието ще събере представители на Европейската градска инициатива (EUI), Европейската комисия, както и националните звена за контакт на държавите-членки на ЕС. Потвърдените виртуални страници по страни включват: Белгия, България, Хърватия, Кипър, Гърция, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Испания и Швеция.

Партньорски прегледи е инициатива за повишаване на капацитета, която EUI предлага на европейските градове, за да подпомогне подобряването на техните стратегии за устойчиво градско развитие чрез процес на обмяна на опит и добри практики. Всеки Партньорски преглед обединява един „град под преглед“, който работи със специалисти от шест други града – „рецензенти“, за да разгледат предизвикателствата при разработването, прилагането или мониторинга на ефективна стратегия за устойчиво градско развитие.

При регистрация, посочете държавата от която сте, за да можете след общата част да  бъдете прехвърлени в групата на българските участници.

Регистрация на https://www.urban-initiative.eu/events/info-session-eui-call-peer-reviews

Научете повече за Поканата за Партньорски прегледи и проверете условията за кандидатстване на Открита е нова покана за Партньорски прегледи (Peer Reviews) | EUI (urban-initiative.eu).