Image
New-Call-Peer_Reviews
Новини
02 October 2024

Открита е нова покана за Партньорски прегледи (Peer Reviews)

Европейската градска инициатива обяви нова покана за Партньорски прегледи. Тя ще бъде отворена до 13 ноември 2024 година и има за цел да даде възможност на общините да усъвършенстват стратегиите си за устойчиво развитие, да придобият нови умения и да изградят дълготрайни връзки в Европа.

Допустимите от България общини за двете роли „град под преглед“ или „рецензент“ са 10-те големи градски общини по чл. 11 от Регламент (ЕС) 021/1058. В същото време кандидати за рецензенти могат да бъдат служители от общинските администрации от всички градски общини със степен на урбанизация DEGURBA 1 или 2 без значение от населението им. Вижте за справка референтна таблица.

За кого е подходящо участието?
  • Вашата община работи по разработването или изпълнението на стратегии или програми за устойчиво развитие (напр. ПИРО)
  • Търсите най-добрите начини за постигане целите на многосекторните политики, управление с участието на различни заинтересовани страни и насърчаване на процеси, ръководени от местните общности.

Ако отговорът е "да", кандидатствайте за ролята на "Град под преглед" (City under Review). Това е идеална възможност да получите целенасочени съвети за вашите стратегии  и програми за устойчиво развитие от колеги и експерти на ниво ЕС.

Защо да се присъедините към Партньорските прегледи (Peer Reviews)?
  • Споделяйте своя опит и научавайте от другите: Ако сте практик в областта на градското развитие с желание да споделите своя опит и да срещнете колеги от други европейски градове, това е шансът ви.
  • Имате ли опит в прилагането на интегрирани и местно-базирани градски стратегии в рамките на политиката на сближаване? Присъединете се към групата на рецензентите и споделете своя опит!

Пълна информация за поканата, включително подаването на формуляр за кандидатстване и насоки можете да намерите на страницата на поканата.

В допълнение, за да научите повече за поканата, всички заинтересовани градове са поканени да участват в информационната сесия, която ще се проведе на 22 октомври 2024 г., от 11:30 до 13:00 ч. В рамките на събитието ще бъдат представени основните детайли на поканата, но най-важното е, че ще имате възможност да обменяте идеи на своя език с представител на Звеното за контакт от България (НСОРБ).

Можете да се регистрирате ТУК!

Интересувате ли се да научите повече за Партньорските прегледи?

Посетете следните страници:

Оценка и мотивация от вече минали през Партньорския преглед

Специализирана страница на EUI

Информационна сесия на НСОРБ от април за инструментите за изграждане на капацитет