Image
konkurss
Jaunumi
26 June 2024

Piesakies inovatīvo darbību 3. konkursam

ATGĀDINĀM, ka ir izsludināts trešais Eiropas Pilsētiniciatīvas Inovatīvo darbību (EUI-IA) projektu konkurss, kas noslēgsies 2024. gada 14. oktobrī plkst. 15:00 pēc Latvijas laika ar indikatīvu budžetu 90 miljoni EUR no ERAF. Katrs projekts var saņemt līdz pat 5 miljoniem EUR ERAF līdzfinansējumu, un projektu īstenošana jāveic maksimāli 3,5 gadu periodā.

Pilsētas, kuras vēlas pieteikties, tiek aicinātas sākt izstrādāt savus projekta piedāvājumus pēc iespējas agrāk, izmantojot dažādus resursus, kas pieejami šī konkursa lapā.

Ieteicami šādi sākuma soļi:


•    Izlasiet trešā konkursa tēmu aprakstus.
•    Izstrādājiet projekta ideju, kas atbilst kādai no tēmām un risina vietējos izaicinājumus jūsu pilsētā.
•    Izveidojiet savu projekta partnerību, nodibinot kontaktus ar atbilstošām struktūrām, piemēram, valsts un privātajiem partneriem, NVO, universitātēm, MVU,...
•    Sāciet kopīgi izstrādāt projekta darba plāna ietvaru ar saviem projekta partneriem un ieinteresētajām pusēm.
•    Izmantojiet Eiropas Pilsētiniciatīvas piedāvātos atbalsta mehānismus.

Izlasiet trešā konkursa tēmu aprakstus
visual

vizuālis


1. ENERĢIJAS PĀREJA

•    Centrālais elements Eiropas Zaļajam kursam – ambīcijai būt klimata neitrāliem līdz 2050. gadam;
•    Konteksts Krievijas agresijai pret Ukrainu, kas ietekmējis enerģijas sektoru. Centieni rast jaunus veidus kā paātrināt zaļo pārkārtošanos un enerģētikas neatkarību.

Piemēri - Enerģijas avotu dažādošana, enerģijas kopienu veidošana, darba vietu radīšana enerģētikas sektorā, prasmju pilnveide, publiskā transporta dekarbonizācija, mājokļu sektora energoefektivitāte u.c.

 

2. TEHNOLOĢIJAS PILSĒTĀS


•    Digitālās tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai ir viena no Eiropas Komisijas prioritātēm;
•    Tehnoloģijas kā sabiedrotais pilsētu pārejai uz ilgtspējīgu attīstību.


Piemēri - Pieejamāki publiskie pakalpojumi, daudzlīmeņu pārvaldība, tehnoloģijas dažādās jomās, piemēram, teritoriju plānošanā u.c.
Izstrādājiet projekta ideju, kas atbilst kādai no tēmām un risina vietējos izaicinājumus jūsu pilsētā

Izpēti prezentāciju un ierakstu no 2024. gada 7. maijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tiešsaistē organizētās URBACT IV un Eiropas Pilsētiniciatīvas programmu informatīvās dienas.


Ja palaidi garām info dienas pasākumu:
1)    Skaties ierakstu
2)    Izpēti prezentāciju.

bilde

Izmantojiet Eiropas Pilsētiniciatīvas piedāvātos atbalsta mehānismus
  • EUI-IA vadlīnijas: Apskatiet EUI-IA vadlīnijas, lai iegūtu labāku izpratni par EUI-Inovatīvo darbību ietvaru. No projektu izstrādes līdz īstenošanai, no atbilstības kritērijiem līdz pārneses komponentei, šis resurss piedāvā daudz atbalsta pieteikšanās procesā. Noteikti izpētiet īpašo FAQ sadaļu, lai iegūtu papildus ieskatu.

 

  • Pieteikuma veidlapas aizpildīšanas darbnīca klātienē: Caur praktiskiem vingrinājumiem un tehniskiem norādījumiem dalībnieki iegūs skaidrāku izpratni par pieteikšanās procesu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka šī darbnīca nav domāta projektu ideju ģenerēšanai, bet gan pieteikuma detaļu pilnveidošanai. Ierakstiet kalendārā: 2024. gada 10. septembris, Briselē, Beļģijā

 

  • Individuālas konsultācijas: Lai saņemtu padomu, rezervējiet individuālu 30 min garu konsultāciju ar sekretariātu. Atceries, ka rezervācijas tiek pieņemtas pēc “pirmais nāk, pirmais tiek apkalpots” principa, tāpēc nevilcinieties! Reģistrēties šeit

 

  • Dažādi video no iepriekšējā konkursa

           

  • Tiešsaistes kolektīvās jautājumu un atbilžu sesijas: Ierakstiet kalendārā virkni sesiju, kas paredzētas, lai reāllaikā atbildētu uz jūsu jautājumiem. Vai nepieciešama termiņu precizēšana vai tehniska palīdzība, šīs sesijas piedāvā ērtu platformu, lai saņemtu padomu. Mūsu komanda būs tiešsaistē, lai satiktos ar jums katru otro ceturtdienu.

Ceturtdiena, 2024. gada 8. jūlijs, 11.00 – 12.00 Pēc Latvijas laika. Reģistrēties!
Ceturtdiena, 2024. gada 18. jūlijs, 11.00 – 12.00 Pēc Latvijas laika. Reģistrēties!
Ceturtdiena, 2024. gada 29. augusts, 11.00 – 12.00 Pēc Latvijas laika. Reģistrēties!
Ceturtdiena, 2024. gada 12. septembris, 11.00 – 12.00 Pēc Latvijas laika. Reģistrēties!
Ceturtdiena, 2024. gada 26. septembris, 11.00 – 12.00 Pēc Latvijas laika. Reģistrēties!
Ceturtdiena, 2024. gada 10. oktobris, 11.00 – 12.00 Pēc Latvijas laika. Reģistrēties!