Image
trajnostni turizem posvetovanje
Novice
10 June 2024

Povejte svoje mnenje o osnutku akcijskega načrta za trajnostni turizem!

Partnerstvo Urbane agende EU za trajnostni turizem vabi k sodelovanju v javnem posvetovanju o osnutku akcijskega načrta.

Posvetovanje poteka na posebni spletni strani partnerstva.

Cilj predlaganih ukrepov je preoblikovati turistično krajino, da bo postala bolj odporna, vključujoča in okoljsko ozaveščena. Akcijski načrt, ki je nastal na podlagi obsežnega sodelovanja med člani tematskega partnerstva za trajnostni turizem v okviru Urbane agende za EU, vsebuje šest ukrepov, namenjenih obravnavi ključnih izzivov, s katerimi se danes sooča mestni turizem.

Zdaj partnerji pričakujejo prispevke javnosti in vseh relevantnih deležnikov, s pomočjo katerih bodo osnutek akcijskega načrta izpopolnili in izboljšali. Posvetovanje zajema splošne cilje akcijskega načrta ter posebne vidike, povezane z vsakim ukrepom.

Vabljeni, da delite svoja razmišljanja o ustreznosti in izvedljivosti ukrepov, ponudite priporočila za izboljšanje, predlagate načine za premagovanje izzivov, zamisli za učinkovito razširjanje in morebitne sinergije. Vaše sodelovanje bo pomagalo zagotoviti, da bo akcijski načrt za trajnostni turizem trden, celovit in bo odražal različne potrebe v turističnem sektorju.

Izkoristite priložnost, da izrazite svoje mnenje, in se nam pridružite pri oblikovanju trajnostne prihodnosti mestnega turizma. Posvetovanje traja do 11. julija.

Vaš glas je pomemben!

Ali ste vedeli, da trenutno poteka tudi javno posvetovanje o osnutku akcijskega načrta partnerstva Urbane agende za EU na temo ozelenjevanja mest? Več tukaj

 

Avtor novice je Evropska pobuda za mesta, prevod in priredba IPoP v okviru Urbane kontaktne točke.

Naslovna fotografija: EUI