Image
ozeljenjevanje mest posvetovanje
Novice
10 June 2024

Pridružite se javnemu posvetovanju o osnutku akcijskega načrta za ozelenjevanje mest!

Partnerstvo za ozelenjevanje mest v okviru Urbane agende za EU vas vabi, da se pridružite javnemu posvetovanju o osnutku akcijskega načrta in pomagate oblikovati prihodnost zelene infrastrukture v mestih, tako da posredujete svoje mnenje in povratne informacije o ključnih ukrepih za povečanje biotske raznovrstnosti v mestih, prilagajanje podnebnim spremembam in dobro počutje prebivalcev v EU.

Posvetovanje poteka na posebni spletni strani partnerstva.

Akcijski načrt predlaga pet ključnih ukrepov za povečanje zelene infrastrukture v mestih in regijah EU. Ti ukrepi obravnavajo ključne izzive, kot so potreba po orodjih za načrtovanje, ki temeljijo na dokazih, učinkovitih strategijah izvajanja, močni zakonodajni podpori, ustreznem financiranju in inovativnih finančnih instrumentih. Akcijski načrt, ki so ga pripravili člani partnerstva za ozelenjevanje mest, podpira izvajanje programa politike EU o ozelenjevanju mestih na lokalni ravni. Njegov cilj je povečati biotsko raznovrstnost v mestih, se prilagoditi podnebnim spremembam in izboljšati blaginjo prebivalcev.

Partnerji si prizadevajo, da bi k nadaljnjemu izboljšanju teh ukrepov prispevalo čim več deležnikov, vključno z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi organi, institucijami, predstavniki zasebnega sektorja, projekti in programi ter organizacijami civilne družbe. Na posvetovanju so dobrodošle povratne informacije o splošnih ciljih in nalogah akcijskega načrta pa tudi o podrobnostih vsakega ukrepa.

Vaša mnenja o povečanju izvedljivosti in krepitvi učinkov teh ukrepov so neprecenljiva. Vabimo vas, da prispevate svoje zamisli, predlagate izboljšave, opredelite morebitne izzive in delite strategije za učinkovito izvajanje. S sodelovanjem pomagate zagotoviti, da je akcijski načrt celovit in obravnava različne potrebe mest.

Povzetek akcijskega načrta v slovenščini si lahko preberete tukaj. Več informacij na spletni strani partnerstva. Posvetovanje se bo zaključilo 11. julija 2024.

Izkoristite priložnost za sodelovanje in dodajte svoja videnja, saj lahko le skupaj oblikujemo trajnostno prihodnost za naša mesta in regije!

Ali veste, da trenutno poteka posvetovanje tudi o akcijskem načrtu partnerstva za trajnostni turizem? Več tukaj.