Image
forward looking
Новини
24 June 2024

ПРОУЧВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ГРАДСКА ИНИЦИАТИВА

От какво се нуждаят градовете пита Европейската градска инициатива (EUI) в свое проучването сред градовете.
Провеждано на всеки две години, проучването играе ключова роля за разбирането на развиващите се предизвикателства и приоритети на европейските градове. Първото проучване през 2024 г. ще има за цел да оформи отговарящ на нуждите подход, предоставящ на Европейската комисия по-задълбочено разбиране на възникващата динамика и предизвикателства пред градовете.
Основата целева група са представителите на градските общини, но също така и лица и практици на национално ниво, изследователи в областта на градското развитие и други организации, участващи в развитието и прилагането на градските политики и стратегии за градско развитие.
Участието в това проучване е уникална възможност да изразите мнението си и да окажете въздействие при оформянето на съдържанието и стратегическата насока на дейностите на EUI, да информирате градското измерение на политиката на сближаване на ЕС и извън нея.
Проучването също така играе решаваща роля в информирането на политиката на сближаване на ЕС, която разпределя значителни ресурси за устойчиво градско развитие. Като предоставя доказателства, базирани на данни, проучването помага да се гарантира, че политиката отразява настоящите градски реалности.
За да участвате следва да попълните формуляр в Portico, който отнема около 20 минути:
https://portico.urban-initiative.eu/forward-looking-survey-2024
Не се колебайте да допълните отговорите си с примери.
Анкетата е достъпна на английски език и скоро ще бъде публикувана и на всички езици на ЕС, включително български.
За ваше улеснение е налична и PDF версия на въпросника тук
Крайна дата за попълване е 12 юли.
За да сте информирани своевременно за резултатите можете да създадете своят акаунт в Portico account
Също така очаквайте резултатите от проучването ще бъдат представени в рамките на Европейската седмица на градовете и регионите през октомври.