Image
Call3
Știri
17 July 2024

Un apel cu un buget total de 90 de milioane euro pentru accelerarea tranziției energetice și valorificarea la maximum a tehnologiilor în orașe

Profile picture for user Luis@urban-initiative.eu
EUI
Inițiativa Urbană Europeană (EUI) a lansat cel de-al treilea apel pentru propuneri de proiecte innovative, cu un buget alocat de 90 de milioane EUR din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Cel de-al treilea apel de proiecte EUI se concentrează pe măsurile necesare pentru un viitor urban mai ecologic și mai digital. Orașele din întreaga UE sunt invitate să depună propuneri de proiecte axate fie pe tranziția energetică, fie pe tehnologia în orașe.

Având la dispoziție până la 5 milioane EUR pentru fiecare proiect selectat și o cofinanțare de 80 % din Fondul European de Dezvoltare Regională, apelul constituie o oportunitate unică pentru orașe de a adopta inovarea. Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 14 octombrie 2024.

Apelul este deschis tuturor orașelor din UE, cu excepția celor care au beneficiat deja de sprijin în cadrul cererilor anterioare EUI-IA (cererile EUI-IA 1 și 2).

În cadrul temei Tranziția energetică, orașele vor experimenta soluții inovatoare pentru sisteme energetice mai curate și mai accesibile. În același timp, categoria Tehnologie în orașe vizează explorarea soluțiilor digitale pentru îmbunătățirea serviciilor publice și a guvernanței urbane.

Pentru mai multe informații cu privire la apel și la modalitatea de depunere a propunerilor, accesați pagina dedicată apelului de pe site-ul nostru.

Citiți comunicatul de presă al Comisiei Europene și al Regiunii Hauts-de-France.

Sunteți interesat să vă alăturați unui proiect de acțiuni inovatoare în calitate de partener de transfer? Descoperiți instrumentul de căutare a partenerilor dezvoltat de EUI, Urban Matchmaker pe Portico.

Ce spun Comisia Europeană și Regiunea Hauts-de-France despre cel de-al treilea apel EUI

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Orașele sunt centre de inovare și joacă un rol esențial în promovarea tranzițiilor ecologică și digitală. Cu acest al treilea apel de proiecte EUI, oferim orașelor posibilitatea de a explora potențialul tehnologiilor emergente din sectorul energetic și nu numai, deschizând calea către o Europă neutră din punct de vedere climatic. Zonele urbane de toate dimensiunile nu vor fi lăsate în urmă - ne vom asigura că acestea inovează, evoluând odată cu timpul, pentru a deveni mai incluzive și mai accesibile tuturor europenilor.”