Image
Forward-Looking Survey
Nyheter
24 June 2024

Vad behöver städerna? European Urban Initiative lanserar enkät för att få veta mer om städernas utmaningar

European Urban Initiative (EUI) har lanserat en framåtblickande enkätundersökning för att samla in insikter från aktörer verksamma inom hållbar stadsutveckling i Europa. Undersökningen syftar till att identifiera trender, utmaningar, kunskapsluckor och behov av stöd inom europeisk hållbar stadsutveckling.

Undersökningen spelar en nyckelroll för att förstå europeiska städers utmaningar och prioriteringar och syftar till att ge EU-kommissionen en djupare förståelse för städernas behov.

Det här är din chans att direkt påverka stödet för hållbar stadsutveckling i Europa. Delta i denna korta onlineundersökning och dela med dig av utmaningar och prioriteringar som EU:s städer står inför.

Målet-att förstå städernas behov

Genom att nå ut direkt till aktörer inom hållbar stadsutveckling kommer EU- kommissionen och EUI att få värdefulla insikter om städernas behov, oavsett deras storlek. Detta säkerställer att EUI förblir en lyhörd aktör som skräddarsyr sitt stöd för att effektivt hantera de utmaningar som städer i Europa står inför.

Står er stad inför utmaningar? Dela dina insikter genom enkäten!

EU:s policies och initiativ 

Undersökningen spelar också en avgörande roll i att förse EU:s sammanhållningspolitik, som avsätter betydande resurser till hållbar stadsutveckling, med underlag. Genom att tillhandahålla data bidrar undersökningen till att säkerställa att policyn återspeglar aktuella urbana utmaningar.

Vem borde delta?

Undersökningen välkomnar deltagande från en bredd av aktörer inom hållbar stadsutveckling.

Om du representerar en stad, arbetar för en regional eller nationell myndighet, om du är forskare inom stadsutveckling, eller om du representerar någon annan organisation involverad i hållbar urban utveckling, så är den här enkäten för dig!

För att säkerställa ett heltäckande svar som återspeglar hela stadens behov, uppmuntras samordnade svar som involverar en stads olika förvaltningar.

Hur delta?

Det är ett enkelt formulär på Portico. Det tar cirka 20 minuter att bidra till undersökningen Forward Looking Survey | Portico (urban-initiative.eu)

Sista svarsdag och nästa steg

Enkäten stänger den 12 juli. Städer och andra aktörer inom hållbar stadsutveckling uppmuntras att delta och bidra med sina insikter.

Få tidig tillgång till resultaten & håll dig à jour

Skapa ett konto på Portico genom Portico account och få resultat från enkäten direkt i inkorgen.  

Resultat från undersökningen kommer att presenteras på EURegionsWeek i oktober. 

Delta i undersökningen och bidra till att utforma stödet till Europas städer!