Image
Matchmaking
Hírek
24 February 2024

Városok közötti csereprogramok: online partnerkereső esemény - 2024.03.11. (14:00-16:00)

City-to-City Exchanges: az európai városok és városi térségek számára létrehozott rövid távú csereprogram és tapasztalatcsere lehetőség! Ne hagyja ki, építsen külföldi partnerségi kapcsolatokat a későbbi sikeres innovációs projektek megalapozásához!

Csatlakozzon online eseményünkhöz, hogy megismerje az EUI 'City-to-City Exchanges' elnevezésű, folyamatosan nyitva álló pályázati lehetőségét, amely települések közötti csereprogramokat támogat!

2024. március 11-én, a bárki számára nyitott online, angol nyelvű eseményen nemcsak megismerheti a programot, de megtalálhatja a hasonló témakörök iránt érdeklődő külföldi várospartnerét, akivel közösen pályázhat!

Mit szólna ahhoz, ha az évet egy kis inspirációval kezdené?

Vegyen részt egy olyan online egyeztetésen, ahol :

  • szakemberek ismertetik a 'City-to-City Exchanges' szolgáltatást és az EUI által a városoknak, városi térségeknek kínált széles körű kapacitásépítési ajánlatokat;
  • beszámolót tartanak önkormányzati - városfejlesztési szférában dolgozó szakemberek, akik már elkezdték igénybe venni ezt a szolgáltatást ;
  • jó alapokat / partnereket lehet találni a hálózatépítéshez továbbá a települések közötti csereprogramokra való potenciális jelentkezéshez.
Mi az a 'City-to-City Exchanges'?

A 'City-to-City Exchanges' során egy település, amely a fenntartható városfejlesztés terén kihívásokkal néz szembe, összefog egy másik uniós tagállam településével, amely szakértelemmel rendelkezik a probléma megoldásához. Ez a csere jellemzően két város között zajlik, de néha egy harmadik település is becsatlakozhat, ha erre jó indok adódik.

Az EUI pénzügyi támogatást nyújt a ténylegesen megvalósítandó látogatásokhoz, és kijelöl egy szakértő moderátort, aki segít a látogatás megtervezésében és moderálásában. A pályázatokat gördülő alapon bírálják el, a pályázatbeadás folyamatos.

Miért szervezünk online eseményt a települési partnerek egymásra találásához?

A legtöbb esetben az ideális, egy adott városi kihívásban szakértelemmel rendelkező partnerváros már létezik, egyszerűen csak nehéz megtalálni. Ezzel az online rendezvénnyel az a célunk, hogy támogassuk a partnerkeresési folyamatot azáltal, hogy létrehozunk egy olyan teret, ahol a települések képviselői, szakemberei kapcsolatba kerülhetnek potenciális partnerekkel. A regisztráció során kérjük ossza meg velünk tematikus érdeklődési körét, és mi ezt az információt felhasználva elhelyezzük Önt a hasonló érdeklődésű, előre meghatározott alcsoportokba. A cél az, hogy a lehető legjobb esélyt teremtsük meg arra, hogy a rendezvényről úgy távozhasson, hogy leendő várospartnereivel közvetlenül felveheti a kapcsolatot.

Az online eseményre 2024. március 11-én, hétfőn, közép-európai idő szerint 14:00 és 16:00 óra között kerül sor. Mivel a jelentkezők beosztása a megfelelő tematikus csoportokba némi előkészítést igényel, a regisztrációs határidő 2024. március 6., szerda.

Szeretettel várjuk Önt az online, angol nyelvű rendezvényen!

EUI Team